Kurs i systemrevisjon med NS-EN ISO 19011

Revisjon er et av de viktige verktøyene i enhver systemstandard for å verifisere etterlevelse av systemer og standarder og samtidig avdekke forbedringsområder. Med dette kurset vil du få kompetanse innen revisjon av ledelsessystemer relatert til kvalitet, ytre miljø, informasjonssikkerhet, arbeidsmiljø eller øvrige ledelsessystemstandarder fra ISO basert på den nye risikobaserte tilnærmingen.

Tilgjengelige kursdatoer

Det er foreløpig ikke satt opp nye kursdatoer for dette kurset.
Meld din interesse for kommende kurs ved å sende oss en e-post til:
kurs@standard.no

Vi kan også levere dette kurset som et bedriftsinternt kurs.

NS-EN ISO 19011, en av de mest populære veiledningene fra ISO, ble utgitt i 2002 og revidert i 2011 og 2018, og er tilpasset revisjon av ledelsessystemer basert på en risikobasert tilnærming som er basis for alle ISOs ledelsessystemstandarder. NS-EN ISO 19011 er generisk, som vil si at den kan brukes for alle typer revisjon, siden standarden er basert på revisjonsprosessen og ikke type revisjon.

NS-EN ISO 19011 benyttes som referanse både innen akkreditert sertifisering, og sertifiseringsordninger for revisorer som f.eks. IRCA (International Register of Certified auditors, www.irca.org) og EOQ (Europeean Organisation for Quality, www.eoq.org). NS-EN ISO 19011 inneholder retningslinjer for revisjonsplanlegging, revisjonsgjennomføring og vurdering av kompetansen til revisjonspersonell.

Mål for kurset

Ved å delta på kurset får deltakerne innføring i hvordan planlegge og gjennomføre revisjoner relatert til et styringssystem. Kurset har hovedfokus på hvordan dokumentere og implementere en revisjonsplan med referanse til NS-EN ISO 19011. Kurset består av forelesninger med eksempler fra en revisjonsprosess, samt gruppeoppgaver.

Hvem er kurset for?

Kurset egner seg godt for ledere og/eller internrevisorer som er ansvarlig for styringssystemer og/eller revisjon innen kvalitet, arbeidsmiljø, ytre miljø eller andre områder.
Behov for forkunnskap

For at kursdeltakerne skal få best mulig utbytte av kurset, er det viktig å inneha noe forkunnskap om standardene innenfor det fagområde som ønskes (NS-EN ISO 9001:2015 for kvalitetssystemer, NS-EN ISO 14001:2015 for styringssystemer innen ytre miljø og NS-EN ISO 45001:2018 for styringssystemer inne arbeidsmiljø (HMS/internkontroll).

Vi tilbyr i samarbeid med Veritech AS forkurs innen de ovennevnte standardene.
E-læringskursene gir en grunnleggende kompetanse om standardene. Forkurs inngår ikke inn i den ordinære kursavgiften, og har egen påmelding utenom hovedkurset NS-EN ISO 19011.

Vi anbefaler at deltakerne også gjennomfører e-læringskurset i NS-EN ISO 19011 før hovedkurset. E-læringskurset gir en grunnleggende kompetanse om standarden. Dette kurset inngår heller ikke inn i den ordinære kursavgiften og har egen påmelding utenom hovedkurset.

Les mer om e-læringskurs i NS-EN ISO 19011

Foreleser

Magnus Robbestad har 25 års kompetanse innen kvalitetssikring og HMS fra industri, offentlig virksomhet, petrokjemi- og offshorevirksomhet. Han har lang erfaring som revisor for norske og internasjonale sertifiseringsorganer for akkreditert sertifisering innen NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001 og SN-BS OHSAS 18001. Han deltar aktivt i standardiseringsarbeid i Standard Norge som leder for den norske ISO 9001-komiteen, og som deltaker i komiteen for ISO 19011 og ISO 45001.

Magnus Robbestad er sertifisert EOQ revisjonsleder.

Om kursavgift og avmelding

Kursavgiften inkluderer vannmerket standard og kurshefte. Ved fysisk kurs inkluderes også lunsj, kaffe og te.

Medlemmer av Standard Norge får 15 % rabatt på dette kurset. Ta kontakt med salg@standard.no for å få oppgitt rabattkode (medlemskap er ikke det samme som å ha abonnement).

Betingelser ved kursavmelding

Bedriftstilpasset kurs?

Ønsker du et felles kompetanseløft i din virksomhet? Få et godt innblikk i, og gjennomgang av standarden på virksomhetens premisser.

Les mer om bedriftsinterne kurs