Kurs i trinnvis innføring av Ledelsessystemer for miljø med NS-EN ISO 14005

Standarden ISO 14005 hjelper bedrifter i alle størrelser med å få på plass et ledelsessystem for miljø med ISO 14001. Implementering av et miljøledelsessystem gir en rekke fordeler, som mer effektiv bruk av naturressurser og energi, økt etterlevelse av lovkrav og bedre forhold til kunder.

Tilgjengelige kursdatoer

Det er foreløpig ikke satt opp nye kursdatoer for dette kurset.
Meld din interesse for kommende kurs ved å sende oss en e-post til:
kurs@standard.no

Vi kan også levere dette kurset som et bedriftsinternt kurs.

 

NS-EN ISO 14005 er en veiledning som tar for seg trinnvis implementering av NS-EN ISO 14001. Med forelesning, workshop og plenumsgjennomganger får du tilstrekkelig veiledning for å kunne gjennomføre den trinnvise innføringsprosessen av ISO 14001 i egen organisasjon. Under kurset gjennomgås eksempler på samtlige trinn i prosessen, og systematikk for modenhetsvurdering av ledelsessystemet blir også demonstrert.

I kurset omhandles temaene:

  • Planlegging av et implementeringsprosjekt av ISO 14001
  • Oppbygging av et ledelsessystem for miljø
  • Fastsette status for eksisterende ledelsessystem for miljø (GAP-analyse)
  • Prosesser og aktiviteter for miljøledelse
  • Miljøkartlegging/risikokartlegging
  • Risikobasert tilnærming av miljøledelsessystemet
  • Miljømål og miljøforbedringsprogrammer
  • Internrevisjon
  • Avviksbehandling
  • Ledelsens gjennomgåelse
  • System for etterlevelse av lover og krav
  • Sertifisering av ledelsessystem for miljø

Mål for kurset

Kurset vil gi deg tilstrekkelig kompetanse til å gjennomføre en trinnvis innføring av ISO 14001, samt gjennomgå systematikk for modenhetsvurdering av ledelsessystemet for miljø i egen organisasjon.

Målgruppe

Kurset er for deg som har en utøvende rolle innenfor ledelse, drift eller har oppgaver som er relatert til innføring eller vedlikehold av et ledelsessystem for miljø.

Krav til forkunnskap

For at du skal få best mulig utbytte av kurset, er det viktig å ha noe forkunnskap om ISO 14001. Vi anbefaler e-læringskurset Ledelsessystemer for miljø med NS-EN ISO 14001. E-læringskurset inngår ikke i den ordinære kursavgiften og har egen påmelding.

Foreleser

Magnus Robbestad har 25 års kompetanse innen kvalitetssikring og HMS fra industri, offentlig virksomhet, petrokjemi- og offshorevirksomhet. Han har lang erfaring som revisor for norske og internasjonale sertifiseringsorganer for akkreditert sertifisering i NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001 og SN-BS OHSAS 18001. Han deltar aktivt i standardiseringsarbeid i Standard Norge som leder for den norske ISO 9001-komiteen, og som deltaker i komiteen for ISO 19011 og ISO 45001.
Magnus har bistått et hundretalls bedrifter med kurs og rådgiving for sertifisering av ledelsessystemer i henhold til NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001, SN-BS OHSAS 18001, NS-ISO 45001 og EQUASS.

Han har mange års erfaring som kursholder for Standard Norge, og er ansvarlig for kurs i sertifisering av revisjonspersonell. Magnus er sertifisert EOQ-revisjonsleder.

Om kursavgift og avmelding

Kursavgiften inkluderer vannmerket standard og kurshefte. Ved fysisk kurs inkluderes også lunsj, kaffe og te.

Medlemmer av Standard Norge får 15 % rabatt på dette kurset. Ta kontakt med salg@standard.no for å få oppgitt rabattkode (medlemskap er ikke det samme som å ha abonnement).

Betingelser ved kursavmelding

Bedriftstilpasset kurs i NS-EN ISO 14005?

Ønsker du et felles kompetanseløft i din virksomhet? Få et godt innblikk i, og gjennomgang av standarden på virksomhetens premisser.

Les mer om bedriftsinterne kurs