Kjøp en standard

Det er enkelt å kjøpe standarder. Det kan gjøres ved å legge til i et abonnement eller foreta et enkeltkjøp.

For å handle må du finne standardene du ønsker og legge i handlevognen. Før du fullfører kjøpet, må du være innlogget som en bruker. Har du ikke en konto allerede så kan du opprette denne før kjøp via Logg inn-siden. 

Standarder finner du enten ved å søke i søkefeltet eller på våre fagområder.

Les her for hvordan man kjøper og bruker eBlanketter

OBS: Har du nylig registrert deg med e-postadresse tilknyttet firma, må din konto knyttes til rett firma i våre systemer før du blir lagt til i firmaets abonnement og kan handle. Det tar vanligvis innen en til to timer på virkedager innenfor arbeidstid (kl. 8-16).

Abonnementskjøp

Det er kun administratoren i din bedrift som kan legge til standarder abonnementet. Administratoren kan også gi visse brukere mulighet til å gjennomføre enkeltkjøp.

Kontakt din administrator dersom du ønsker tilgang til en standard. Du får informasjon om din administrator ved å logge deg inn og trykke på Konto i menyen under ditt navn.  

Se våre hjelpesider for brukerveiledning for abonnement

Abonnement gir deg og din virksomhet en enkel nettbasert tilgang til standarder, og du er garantert å alltid ha siste utgave av standardene.

Les mer om abonnement

Enkeltkjøp

Det finnes to muligheter for enkeltkjøp:

  • Lese online (ikke utskrift)
  • Trykket og innbundet

Tjenesten Lese online (ikke utskrift) gir kun tilgang til å lese og slå opp i standarden i vårt lesevindu, og det er bare selve kjøperen som har tilgang til standarden som er kjøpt. Kjøpte produkter ligger tilgjengelig på din innloggede side under Mine produkter. Det er ingen utløpsdato på produkter etter enkeltkjøp, bortsett fra eBlanketter som varer i 3 måneder. Produkter kjøpt som enkeltkjøp blir ikke oppdatert når en ny utgave kommer, gir ikke offline-tilgang og tillater ikke utskrift av standarden. Dette er tjenester man kan få med vår abonnementstjeneste. 

Tjenesten Trykket og innbundet er en fysisk vare som blir tilsendt. Varen sendes som oftest samme virkedag eller første virkedag etter bestilling. Det påløper fraktkostnader for leveranse av standarder i papirutgave. Denne leveringsmetoden er ikke tilgjengelig for alle standarder.

Estimert leveringstid innlands er 2-5 virkedager, avhengig av hvor det skal sendes. Bestill helst til leveringsadresse da pakken ofte ikke passer i postbokser.

Hvordan foreta et enkeltkjøp

  • For å foreta et kjøp via søkeresultat: Klikk på Legg i handlevogn, velg Enkeltkjøp og deretter leveringsmetode (Lese online eller Trykket og innbundet).
  • For å foreta et kjøp via en produktside: Klikk på Enkeltkjøp, velg leveringsmetode (Lese online eller Trykket og innbundet) og klikk på Legg i handlevogn.

Obs: Brukere tilknyttet et abonnement må få rettigheten til å kjøpe utenom abonnement av abonnementets administrator for å kunne foreta enkeltkjøp. Handlevogn-ikonet og knapp for enkeltkjøp vil være skjult for brukere uten kjøpsrettigheter. 

Produktkatalog

For oversikt over Norsk Standard og standarder fra NEK kan du bruke vår ICS-utforsker som samler norske standarder sortert på ICS-koder. 

Gå til ICS-utforsker

Du kan også finne relevante standarder på våre fagsider.